Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit Turcia - Cappadocia

Ziua 1: Sosire în Antalya

Ghidul dumneavoastră vă va întâmpina la sosire și vă va însoţi la hotel. Cazare la hotel și vom servi un cocktail de bun venit. Veţi petrece noaptea în regiunea Antalya.

Ziua 2: Mânăstirea Mevlana - Cappadocia

Mic-dejun. Excursie la Konya. Konya a fost capitala imperiului Selgiuc în Evul Mediu timpuriu și este și în zilele noastre, un loc de pelerinaj pentru turcii religiosi. Aici se află mormântul lui Mevlana. Veți vizita faimoasa mânăstire Mevlana, locul în care a luat naștere ordinul religios al dervișilor mevleviți, cunoscuți și sub numele de derviși rotitori. Mânăstirea, transformată astăzi într-un muzeu al artelor islamice, găzduiește adevărate comori ale artei și meșteșugurilor turcești. Veți înnopta în regiunea Cappadocia.

Ziua 3: Carierele de tuf calcaros din Cappadocia

Mic-dejun. Regiunea Cappadocia seamănă cu o scenă fantastică lunară, accentuată de conurile bizare de tuf calcaros în interiorul cărora sunt încastrate locuințe și biserici. Creatorul acestui peisaj este un vulcan care a împrăștiat în zonă cantități imense de cenușă de tuf calcaros de-a lungul perioadei sale de activitate. Prin intermediul influențelor climatice straturile au fost despicate și prin eroziune s-au format canioane adânci. Primii locuitori ai acestor meleaguri s-au refugiat în secolul 7. Mai târziu, au urmat călugării, care au ctitorit aici biserici, capele, mânăstiri și schituri, sculptând roca vulcanica. Cazare în zona Cappadocia.

Vom vizita aceste peisaje magnifice în prima jumătate a zilei, iar în partea a doua puteți participa la o excursie opțională.

În funcție de locația hotelului și de condițiile meteorologice, ghizii vă pot propune una dintre excursiile opționale: Ortahisar și Valea Îndrăgostiților cu orașul subteran sau Valea Ihlara și orașul subteran.

Ziua 4: Goreme

Mic-dejun. În Goreme veți vizita superbele fresce ale bisericilor din Parcul National Goreme, ce fac parte din Patrimoniul cultural UNESCO. Acest peisaj impresionant este compus din pereți abrupți, piramide sculptate în tuful calcaros. De aici călătorim către capela Sf. Simeon, prin "Valea Călugărilor" sau "Valea Coșurilor de fum". Veți fi încântați de forma perfectă a conurilor de tuf, cu înălțimi de peste 10 metri, pe care le puteți observa adunate în grupuri mici sau separate. În cele din urmă, veți vizita din exterior vârful celui mai înalt con din tuf calcaros din Uchisar. După-amiază vom vizita un atelier de țesut covoare, unde veți cunoaște întregul proces începând cu producerea materialelor: bumbac, mătase și lâna, până la țeserea produsului finit. În cele din urmă vom face o plimbare în frumoasa regiune Avanos, renumită pentru arta ceramicii. Veți înnopta în Cappadocia.

Ziua 5: Sultanhani- Antalya

Mic-dejun. Vom pleca din Cappadocia și vom merge în Sultanhani pentru a vizita faimosul caravanserai Sultan Han din timpul imperiului Selgiuc. Apoi, prin munții Taurus, vom merge înapoi în Antalya, unde vom petrece ultimele 3 nopți. Cazare peste noapte in Antalya.

Ziua 6: Antalya – cascada Karpuzkaldiran

Mic-dejun. Vizitarea unuia dintre cele mai frumoase orașe de pe Riviera turceasca. Protejat de peisajul montan magnic al munților Taurus aici prosperă o vegetație bogată. Printre altele, veți vedea simbolul orașului, Yivli Minaret. Pe Kalekapisi, „poarta cetății”, se află turnul vechi cu ceas al fortificației. În timpul plimbării în jurul orașului, aveți ocazia de a face cumpărături, în special bijuterii și articole din piele. Sfârșitul excursiei este încununat de vizita noastră la cascada Karpuzkaldiran.

Ziua 7: Zi liberă pentru relaxare

Mic-dejun. Aveți la dispozitie o zi de relaxare sau oportunitatea de a participa la excursii opționale fascinante. Cazare în zona Antalya.

Ziua 8: Zborul de întoarcere acasă

Mic-dejun. Transfer către aeroport pentru zborul de întoarcere

* Programul circuitului poate suferi modificări în funcție de ora de plecare, de evenimentele locale sau de orice alte circumstanțe externe. Exemple hoteluri (denumirile hotelurilor sunt informative şi pot suferi modificări): Antalya – Hotel Belek Beach 5* sau similar, Cappadocia – Hotel Altinoz Nevsehir 4* sau similar

Acte necesare:

Pașaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii!

Servicii incluse:

- Zbor dus-întors București-Antalya cu bagaj de cală și de mână

- Taxe de aeroport si combustibil la pret curent: 110 €/pers

- Transfer aeroport-hotel-aeroport

- Ghid vorbitor de limba română

- Cazare 7 nopți la hoteluri de 4* și 5*:

o 1 noapte în regiunea Antalya;

o 3 nopți în regiunea Cappadocia;

o 3 nopți în regiunea Antalya.

- Mic dejun în fiecare dimineață tip bufet sau a la carte.

- Transportul la obiectivele turistice menționate în program

Servicii neincluse:

- Pachet cină tip bufet sau a la carte pentru 7 seri+bilete intrare obiective turistice menționate în program: 99 €/pers. (opțional)

- Suprataxă pentru camera single: 129 €/pers

- Bacșișuri pentru ghizi și șoferi

- Asistenţă medicală si storno pandemie 1-69 ani: 20 euro/pers

- Asistenţă medicală si storno pandemie 70-99 ani: 25 euro/pers

Excursii opționale informative (pot fi achiziționate doar de la fața locului):

- Ortahisar & Valea Îndrăgostiților (prânz inclus) – 45 euro/pers

- Side&Excursie cu barca Manavgat (prânz inclus) – 55 euro/pers

- Zbor cu balonul – 140 euro/pers

- Seara turcească – 45 euro/pers

- Sema (dansul dervișilor rotitori) – 20 euro/pers

- Jeep Safari – 50 euro/pers

- Masa de pranz – 15 euro/pers

*Preturile pot suferi modificari in functie de sezon iar disponibilitatea este in functie de cerere. Grup minim 10 persoane

Conditii de plata:

- La înscriere se achită un avans minim de 300 lei/persoana din valoarea totală a pachetului, nerambursabil în caz de anulare

- Diferența se achită cu cel putin 45 de zile înainte de data începerii excursiei

Conditii de anulare:

a) 25 % din pretul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face cu mai mult de 40 zile calendaristice inainte de data plecării;

b) 35 % din pretul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face in intervalul 39 - 27 de zile calendaristice inainte de data plecării;

c) 75 % din pretul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face in intervalul 26 - 15 zile calendaristice inainte de data plecării;

e) 100 % din pretul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face intr-un interval mai mic de 14 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Date de plecare si tarife

Date de plecare București 2022 Tarif (euro/pers)

02.09.2022 - tarif 329 euro

09.09.2022 - tarif 329 euro

16.09.2022 - tarif 329 euro

23.09.2022 - tarif 329 euro

30.09.2022 - tarif 309 euro

07.10.2022 - tarif 299 euro

14.10.2022 - tarif 289 euro

21.10.2022 - tarif 269 euro

28.10.2022 - tarif 259 euro

04.11.2022 - tarif 249 euro

11.11.2022 - tarif 239 euro

18.11.2022 - tarif 229 euro

25.11.2022 - tarif 199 euro

Bootstrap Image Preview

Te încântă această ofertă?

Trimite un email la contact@arratour.ro și rezervă-ți vacanța mult dorită cât mai este disponibilă.

Telefon: 0729865775 sau 0729865725